in-line bruslení > areál Ladronka > aktuálně

Čarodějnice na Ladronce (30. dubna 2010)

28.04.2010 - Redakce
Každoroční magická noc, svátek jara a slet všech čarodějných bytostí se slaví v mnoha zemích Evropy. Původně největší pohanský svátek je dnes již ovlivněn křesťanskými symboly. Lidé tradičně zapalují ohně, jimiž zaháněli zlé duchy a démony, postupem času se na ohništích začaly pálit čarodějnice. Největší oslava Valpuržiny noci ve střední Evropě se koná již tradičně poslední dubnový den v Praze 6, v parku Ladronka.
Každoroční magická noc, svátek jara a slet všech čarodějných bytostí se slaví v mnoha zemích Evropy. Původně největší pohanský svátek je dnes již ovlivněn křesťanskými symboly. Lidé tradičně zapalují ohně, jimiž zaháněli zlé duchy a démony, postupem času se na ohništích začaly pálit čarodějnice.  Největší oslava Valpuržiny noci ve střední Evropě se koná již tradičně v Praze 6, v parku Ladronka.

Poslední dubnový den pořádá Městská část Praha 6 každoroční slet čarodějnic v parku na Ladronce. Program je určen pro dospělé i děti a nabízí hudební, sportovní, výtvarné i odpočinkové vyžití. V loňském roce přišlo na příjemnou odpolední a večerní akci přes 11 000 lidí všech věkových skupin, i s rodinami.

V pátek 30. dubna od 15 hodin mohou návštěvníci Čarodějnic na Ladronce vidět, zažít a ochutnat celou řadu čarovných kousků. Program se bude odehrávat na podiu i v prostoru. Pořadatelé lákají na koncert oblíbené hudební skupiny milo.  Ze Slovenska přijedou zahrát Živé kvety unplugged. Nezávislé loutkové divadlo Buchty a loutky připravuje loutkové představení pro děti i dospělé. Tanečními kreacemi okouzlí vystoupení skupiny Primavera a veselého souboru Karamelky. Jiskru noci roznítí netradiční fireshow.

Park na Ladronce se promění také ve sportovní rejdiště. Kouzelníci na kolech a skatech exhibují na u-rampě s novou překážkou FUNBOX LINE. Chybět nemůže kitesport, Nintendo game zone s interaktivní konzolí Nintendo Wii ani taneční škola. Závody čarodějnic na kolečkách jsou otevřeny všem návštěvníkům. Je dovoleno použít vlastní i vypůjčené kolečkové nástroje, pravidla neumožňují žádná zaklínadla.  

Čarodějnický potěr se vyřádí při závodech ve skoku v pytlích nebo v hodu na cíl. K řádnému kouzelnickému růstu je potřeba trénovat také kroket, lakros nebo petangue!  Připraveny pro návštěvu jsou i nejrůznější magické dílny a stánky s čarovnými bylinami, pokrmy a lektvary.

Park Ladronka uvítá i kreativní bytosti. Kdo si zapomněl vzít čarodějnickou masku, vytvoří si novou. Každý návštěvník si může vyrobit vlastní barevnou čarodějnici z pet lahví s dílnou pet-art. Parádnice rády zavítají do salonu šerednosti, kde se mohou nechat zdarma nalíčit a učesat. Učarovat publiku pak mohou při volbě Miss čarodějnice.  Vlastní čarovnou moc si každý může vyzkoušet při celé řadě dalších soutěží o magické ceny.  

Čarodějnice na Ladronce čarují ekologicky! S EKO-KOMem představí třídění odpadu hravou a zábavnou formou. Na stánku EKO-KOM pro Vás budou připraveny další soutěže. Čarodějnice recyklují, třídí a dbají o zeleň.

Večerní oheň odpudí všechny zlé démony a poté přiláká k opékání špekáčků. K oživení večerního programu se mohou přidat všichni s hudebními nástroji i bez nich. Více informací o programu lze najít na webu: www.carodejnicenaladronce.cz.


ANOTACE:

Milo - Současná kapela sází na jasnou rytmiku, výrazný zpěv a zvukovou koláž balancující až na hranici hudební grotesky. Nezapře své kořeny v blues. Vlastní tvorba mila vyniká originálními texty v češtině a sledují spletitý příběh postavy kapitána Eglebiho, který je rovněž jejich autorem.


Živé kvety  – bratislavská rock-popová kapela hraje od roku 1994. Silné texty sázejí na upřímnost a přirozenost. Koncert zahrají unplugged.


Buchty a loutky – Alternativní divadelní soubor hraje pro děti i dospělé.


PROGRAM

15:00 zahájení akce
vyhlášení soutěže o nejlepší čarodějné bruslaře nebo kolaře
taneční vystoupení - Karamelky
15:30 Buchty a loutky - Neposlušná kůzlátka ... pohádka o zlobení
taneční vystoupení - Primavera
17:00 volba Miss čarodějnice
18:30 ZAPÁLENÍ HRANICE
19:00 milo - koncert
20:00 ŽIVÉ KVETY unplugged - koncert
  fire show
  kytaristé u ohně

Přečteno 4537x

Komentáře

 
Přidat komentář
Vypsat označené komentáře
Vypsat všechny komentáře
Zobrazit všechny chronologicky
aktuálně
Živé diskuze
3.03. 23:05 BAZAR: Re: K2 ALEXIS 84 BOA 2014
19.06. 20:36 BAZAR: Prodám kolečka 110 mm
9.06. 13:55 BAZAR: Prodám dámské in-line K2 Celena W
1.06. 17:02 Ubytovaní na Flaeming skate: Wahlsdorf - pension Flaeming
13.05. 10:56 BAZAR: K2 ALEXIS 84 BOA 2014
13.05. 00:49 BAZAR: K2 Pro Longmount
7.05. 21:17 BAZAR: Re: FILA Primo LX 90 Black/Green vel. 10,5 (45) - měsíc staré
Anketa
Po které straně jezdí bruslaři a po které cyklisti?
Připadá vám otázka legrační? V reakci na nedávnou nehodu bruslaře s cyklistou vyhlašujeme novou anketu, ve které si snad osvěžíte zásady jízdy na bruslích.
Cyklisté i bruslaři jezdí vpravo
1497014970
Cyklisté i bruslaři jezdí vlevo
1915919159
Cyklista je řidič a jede v pravo, bruslař je chodec a jede vlevo
1410014100
Pokud nejsme na silnici, každý si jede, jak se mu zachce
1354913549
Další ankety
Nejčtenější
Facebook - přidejte se!

kalimera ikonka   studentské reality vyměňme si ikonky: